Met zorg en liefde

Onze meesterwerken behandelen we met zorg en liefde. We zijn niet alleen zuinig op onze producten, maar ook aan het welzijn van onze mensen besteden we alle zorg.

Zo is onze werkplaats voorzien van de modernste machines en is er een prettig klimaat gecreëerd voor onze vakmensen. In een stofvrije, geluidwerende en heldere werkomgeving zien onze producten het daglicht. Aan alle details is gedacht.

WARMTE UITSTRALEN

Bij de bouw van ons moderne pand in Maurik is niets aan het toeval overgelaten. Onze droom om (hout)afval om te zetten in energie en zo onze eigen ruimtes te kunnen verwarmen is meer dan uitgekomen. Dankzij onze hypermoderne biomassa installatie die afvalhout fijnmaalt tot snippers, kunnen wij nu zelfs zoveel warmte produceren dat we tevens een aantal buurbedrijven van warmte kunnen voorzien. Zo dragen wij ons steentje bij aan de lokale duurzame economie. Bijkomstig voordeel is dat er geen transport nodig is om afvalhout weg te brengen, wij (her)gebruiken alles.

Het kantoor en de showroom worden bovendien van warmte voorzien door middel van de nieuwste generatie warmtepomp die optimaal gebruik maakt van onze 750 zonnepanelen. Zo is ons hele productieproces 100% energieneutraal.

INTERIEUR WAAR JE VAN HOUDT

Nu is hout van zichzelf al een heel duurzaam materiaal: het gaat lang mee, kan goed worden hergebruikt en is biologisch afbreekbaar. Maar het is niet vanzelfsprekend dat we onbeperkt gebruik kunnen maken van deze bron. Omdat we graag nog jarenlang mooie producten voor u willen blijven maken, werken wij uitsluitend met hout dat voldoet aan het FSC®- of PEFC™-keurmerk. Beide internationale keurmerken zetten zich in voor duurzaam beheerde bossen. In deze bossen wordt selectief gekapt en wordt voor elke gekapte boom een nieuwe geplant. Zo kunt u indirect zelf ook een steentje bijdragen aan natuurbehoud.

IN EEN NIEUW JASJE

Hout gaat lang mee, maar de manier waarop er met de meubels omgegaan wordt heeft ook invloed op de duurzaamheid.
Uiteraard kan het zijn dat u na een paar jaar uitgekeken bent op uw interieur. Of de inrichting voldoet niet meer aan uw wensen of woonomstandigheden. Dan kan het lonen om de levensduur te verlengen door er een nieuw uiterlijk aan te geven.
Onze vakmensen geven u graag advies.

VERBINDENDE KRACHT

Door als bedrijf aangesloten te zijn bij Koninklijke CBM - de branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie - zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in onze branche. Passie, trots en vakmanschap zijn de verbindende factoren van alle leden die zich samen actief inzetten voor een sterke creatieve maakindustrie voor wonen en werken.

Ook onze leveranciers selecteren wij op duurzaamheid. Wij zullen altijd kiezen voor een duurzaam alternatief, zolang het de kwaliteit ten goede komt. Gelukkig hoeven we hierin nooit concessies te doen, want uiteindelijk telt het resultaat: een speciaal voor u vervaardigd meesterwerk.

Kortom, wilt u een duurzame keuze maken, dan is Rijksen Speciaal Timmerwerk de juiste partij voor uw project!

Bespreek uw wensen met ons

Samen met u willen we ons richten op het realiseren van een interieur dat uw verwachtingen overtreft. Met dat vooruitzicht nodigen we u graag uit in Maurik voor een bezoek aan onze showroom (graag telefonisch op afspraak). Hartelijk welkom!

Brochure ontvangen

Wilt u zich laten inspireren? Direct aanvragen